Водещи новини - дясно Генерал Тошево Култура Общество

В Генерал Тошево орисаха последното бебе за 2021 г. и първото за 2022 г.

Първото бебе, родено в община Генерал Тошево през 2022 година и последното, проплакало през 2021, бяха орисани на тържество в Деня на детето.

Владимир Сашев – първото бебе за 2022 година, е роден на 3 януари, а Екатерина Димитрова, последното бебе за 2021 година, е родена на 28 декември. По стара традиция двете деца бяха орисани за здраве, щастие, късмет и дълъг живот.

На тържеството присъстваха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговият заместник Румен Мунтянов. Двете деца и техните родители бяха поздравени от кмета, който ги дари и с много подаръци и специален медальон.

В орисници се превърнаха три млади момичета от Общинския младежки съвет. От Центъра за работа с деца поднесоха поздрав с музикални изпълнения, рецитал и наричане.

Традицията да се орисва първото бебе за годината в община Генерал Тошево датира от 2000 година, а през 2011 година, по идея на младите майки в общината, се включва и наричане на последното за годината бебе. От тогава до днес са били орисани повече от 20 деца.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.