Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Трупа от Италия гостува на фестивала на любителските театри в Каварна

В Каварна бе открито 24-ото издание на Националния фестивал на любителските театри. На сцената на Народно читалище „Съгласие-1890” в морския град до 4 юни ще се представят 16 любителски състава от страната, а за пръв път от години ще има и чуждестранно участие – театрална формация „Илинден“ при Асоциация „Малката България в центъра на Италия“ от град Перуджа.

„Театърът ни прави по-добри хора. Театралният фестивал ще бъде наситен с интересни представления, зад които стоят имената на наши и чужди класици, защитени от вдъхновяващата безкористната и темпераментна игра на любителите актьори, на творческите търсения на режисьори, сценографи, сценични работници“, каза в словото си при откриването кметът на общината Елена Балтаджиева, патрон на събитието.

Съставите, които ще се представят във фестивалната програма, бяха избрани след селекция от компетентно жури. В Каварна гостуват трупи от София, Варна, Добрич, Бургас, Исперих Белене, Нови Пазар, Тутракан и др. Гостите от Перуджа ще се представят на 3 юни от  17.00 часа с драматизация по Чехов.

c