Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Уникални метални релефи представя Ирина Андреева в читалището в с. Гурково

Изложбата „Проблясъци“, която представя уникални метални релефи на Ирина Андреева, ще бъде открита в Читалище „Свобода-1897“ в балчишкото село Гурково на 28 май от 17.00 часа, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на читалището Наталия Георгиева.

Това е петата изложба от поредицата „Гурковлии, майсторлии“. Ирина Андреева е майстор в приложните изкуства, а любимата техника, която използва е металното щамповане. Отскоро тя експериментира с удоволствие и в течната акрилна живопис.

Талантливата майсторка от Гурково, която е била и председател на читалището в селото, е финалист в миналогодишното издание на Националния конкурс за сувенири „Булгарика“, организиран от едноименната асоциация в рамките на най-голямото арт изложение в България – Международния панаир на занаятите и изкуствата. В него 157 автори от цялата страна представиха 209 сувенира. Изящната картина „Под розите“ на Андреева беше една от 15-те творби, които достигнаха финала.

В събитието ще се включи и художничката и поетеса Светла Димитрова, авторка на стихосбирката „Светулка“, която ще гостува на читалището с подбрана селекция натюрморти, наречена „Цветна феерия“. 

c