Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Втора вечер на абитуриентските балове в Добрич, празнуват 15 училища (+снимки)

Красота и блясък шестваха по централната улица на Добрич тази вечер с абитуриентите от осем учебни заведения от града, избрали за първия си бал именно най-светлия български празник 24 май. Днес е балът на още седем училища от други общини от областта.

И тази вечер имаше зашеметяващи тоалети и впечатляващ избор на превозни средства, с което пристигаха абитуриентите. Един от тях дойде на сборния пункт при „Стара Къща“  шумно и зрелищно - на мотор, водещ цяло рокерско шествие. Сред превозните средства, довели зрелостници на бала, отново имаше камион, видя репортер на Про Нюз Добрич.

Завършващите училищата в Добрич по традиция се снимаха пред паметника на Светите братя Кирил и Методий преди да се отправят към ресторантите, където продължава празникът им.

Лошото време и капките дъжд не помрачиха настроението на празнуващите.

Професионална гимназия по туризъм „П. К. Яворов” празнува в ресторант „Чифлика”, Там са също абитуриентите от СУ „Свети свети Кирил и Методий” и Спортно училище „Г. С. Раковски”.

В ресторант „България“ е балът на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” и Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов”.

Професионална гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов” и Професионални гимназия по аграрно стопанство са в ресторант „Грийн палас”, Частно СУ „Леонардо да Винчи” е в ресторант Добрич.

Тази вечер са баловете и на СУ „Йордан Йовков”, Тервел,  СУ „Н. Й. Вапцаров”, Генерал Тошево, СУ „Стефан Караджа” и  Професионална гимназия по земеделие „Кл. Арк. Тимирязев” от Каварна, Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински”, Генерал Тошево, Професионална гимназия по техника и облекло „Дочо Михайлов”, Тервел и СУ „Христо Смирненски”, Крушари.

c