Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Деветокласник от Добрич с престижния сертификат по английски език "Cambridge Advanced C1"

Деветокласникът в СУ „П. Р. Славейков” в Добрич Божидар Киров получи сертификат по английски език "Cambridge Advanced C1" на Cambridge University. Момчето изучава езика в Учебен център „ИНФО България” във Варна под ръководството на професионалния лектор Мариета Радева. Изпитът за сертификата се състоя през февруари, а ученикът го получи преди дни.

За Про Нюз Добрич от Учебен център „ИНФО България” споделиха, че е много рядко ученик в девети клас да се явява на изпит за такъв сертификат. Обикновено желаят да го получат ученици в 11 и 12 клас, на които предстои кандидатстване. Мариета Радева посочи, че момчето от Добрич е най-малкият възнитаник в Центъра, получавал такъв документ. „Божидар се представи повече от отлично и заслужено получи един от престижните сертификати в света по английски език "Cambridge Advanced C1". Поздравления! Пожелаваме му още безброй успехи и много сбъднати мечти”, написаха в социалната мрежа от Учебен център „ИНФО България”.

“От години подготвям ученици за сертификат за ниво С1 на Cambridge University, който предполага, че с него може да се учи в чужбина, да се кандидатства за работа, той няма давност, т. е. е много полезно човек да го има”, сподели Мариета Радева. Тя разказа, че в условията на пендемия обучението на Божидар е било онлайн. По думите й е работил доста самостоятелно, много експедитивно и отговорно. „Езикът му се отдава с лекота, с малко помощ от моя страна той почти сам се справи с подготовката за изпита”. Радева допълни, че оценяването за сертификата се осъществява от представителството у нас на Cambridge University. Сподели, че е била уверена, че момчето от Добрич ще се справи тъй като на пробните изпити резултатите му са били отлични.

Преподавателят обясни, че самият Божидар е пожелал да се яви толкова рано за "Cambridge Advanced C1" по английски език, тъй като имал намерение да се подготви за сертификат и по немски език.

„Пожелавам на Божидар успехи, попътен вятър, много щастие - каза Радева. Той е страхотно дете – много обичлив към майка си, много отговорен. Не си пилее времето напразно, съсредоточен, фокусиран върху това, което трябва да постигне. Лъчезарно, чувствително, прекрасно дете”.

c