Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Педагози от Добрич с награди от конкурса „Учител на годината” на СБУ

Петима учители от Добрич спечелиха награди от 25-ия Национален конкурс на Съюза на българските учители „Учител на годината” – 2022, съобщи за Про Нюз Добрич областният координатор на СБУ Павлина Димитрова. 

Носител на Голямата награда „Учител на годината” в направление „Хуманитарно” е Димитър Димитров – старши учител по философия и гражданско образование в Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски”. Специални награди имат още трима преподаватели от същото учебно заведение: Мими Димова – старши учител по химия, физика и информационни технологии, Светлана Николова – старши учител по история и география, и Асенка Кулева – старши учител по Хореография. „Много се радваме на наградите им, защото те тази година имат много успехи. Ученици на Димитров се класираха в първата седмица на националните олимпиади по гражданско образование и философия”, сподели директорът на СУ „Свети Климент Охридски” Мария Димитрова.

Със специална награда е удостоена и Емилия Стефанова – старши учител по география в Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич.

Постиженията на педагозите, участвали в конкурса, са оценявани от преподаватели в Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Наградите на победителите бяха връчени днес на церемония в хотел „Балкан” в София.

c