Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Арестуваха за подкуп служител на Община Ген. Тошево, взел 4 000 лева от германец

Служител на Община Генерал Тошево от отдел „Строителство“ е уличен в подкуп, научи Про Нюз Добрич. Той е взел пари за узаконяване на гараж на чужд гражданин. Общинският служител е задържан, в момента е на разпит в полицията.

Образувано е досъдебното производство по член 301, ал 1 от НК за подкуп, съобщи за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев. Производството се води от Окръжната прокуратура.

Деянието е извършено от 21 до 31 март т.г.. На два пъти на общинския служител са дадени по 2 000 лева от германски гражданин, който живее в с. Преселенци и е искал за узакони незаконния си гараж. Историята се разплита след намесата на кмета на селото. Парите са възстановени на германеца.

Към момента на служителя не е повдигнато обвинение. Според член 301, ал 1 „длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 000 лева.“

Задържаният е дългогодишен служител на Община Ген. Тошево. Тази година добричката прокуратура не е разглеждала случай на подкуп.

Според запознати, в такива разследвания обикновено се проверяват и други документи, по които общинският служител е работил, и не е изключено да бъдат замесени и други длъжностни лица.

c