Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Обявиха поръчката за закупуване на 20 нови автобуса за масовия транспорт в Добрич

Обществена поръчка за доставка на 20 нови автобуса за масов градски транспорт за нуждите на „Градски транспорт Добрич” ЕООД обяви дружеството. Начинът й на възлагане е открита процедура. Прогнозната стойност е 6 милиона лева с включен ДДС.

Автобусите трябва да са нископодови, височина на входните стъпала при вратата – не повече от 340 mm, измерена при спряло превозно средство без пътници, без да се използва система за накланянето му. Необходимо е те да са с дължина  9000 мм (±1000 мм), ширина: от 2400 мм – до 2525 мм без да се включват външните огледала за обратно виждане, височина: максимум 3450 мм /с климатичната система/. Автобусите трябва да са минимум с 60 места, от които поне 17 седящи, да има обособено място за колички и трудноподвижни лица и детски колички.

Сред другите изисквания са да се осигурява температура в салона минимум +15 градуса при външна температура минус 25, пътническият салон да се отоплява стандартно от охладителната система, която отвежда топлината от двигателя, превозните средства да са напълно климатизирани и да осигуряват достигане на зададената температура до 30 минути при първоначално включване.

Двигателите на автобусите трябва да са на дизелово гориво, минимум 4-цилиндрови, с обем минимум 4 000 куб. см и минимална мощност 130 kW.

Изпълнителят трябва да проведе обучение на автобусните шофьори, обслужващ и сервизен персонал. Обучаваните трябва да придобият знания за използване на доставеното оборудване за диагностика, софтуер и други, правилната експлоатация, поддръжка и обслужване на доставените автобуси и всички системи в тях. Ще бъдат обучени 40 водачи и 10 души обслужващ и сервизен персонал.

Крайният срок за подаване на офертите е 10 юни. Те ще бъдат отворени на 13 юни. Предстои да бъде обявена дата за отваряне на ценовите предложения.

c