Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Започнаха машинни кърпежи на пътя ГКПП Кардам – Ген. Тошево

Започнаха дейности по ремонта на пътя ГКПП Кардам-Ген. Тошево. Пътната отсечка стана известна с огромните дупки, отлагане на ремонтните работи и протестите на местните хора.

„От вчера започна фрезоване на най-компрометираните участъци, лее се бетон по канавките. Има доста работници. Казват, че ще се полага пласт за запълване на дупките. Дали ще има пари за основния пласт асфалт не знаем, но хората вече не вярват на нищо. Толкова време си трошим колите. Надяваме се ремонтът да се случи, но ние си оставаме в протестна готовност, ако дейностите спрат“, коментира за Про Нюз Добрич кметът на Кардам Георги Събев.

Началникът на Областното пътно управление Георги Стратиев потвърди, че в момента се правят машинни кърпежи преди полагане на първия изравнителен пласт асфалт.

Припомняме, че заради ямите по пътя хората от с. Кардам изпратиха преди месец на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов протестна подписка. Те очакват същинската рехабилитация на пътя от повече от година. Тя трябваше да завърши през октомври 2021 година, но срокът бе удължен до края на месец май 2022 г.

„В момента се прави всичко възможно ремонтът да бъде завършен, но това няма как да стане до края на май“, посочи Стратиев. Причината е, че за самото полагане на асфалта трябва да се направи индексация на цените в сега действащите договори за изпълнение и такова решение на национално ниво се очаква до дни.

c