Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Младежи от клуб Ротаракт Добрич раздават "Бира за смет" в събота

Младежите от клуб Ротаракт Добрич за пореден път организират специална кампания за почистване на популярни места сред природата край града от събралия се боклук.

Тази година те канят добричлии да се включат в почистване на ж.к. Христо Ботев 79 (зад магазин "Джеронимо"), където е и сборният пункт тази събота, 14 май от 11 ч.

 За всеки събран чувал с боклук се полага награда - студена бира или безалкохолна напитка за децата.  

Искаме да покажем на хората колко боклук се изхвърля на невероятно красиви природни гледки. Важно е да създадем у децата и гражданите чувството на отговорност към природата и навик да почистват, когато веселието сред природата приключи.

Ротаракт Добрич ще се погрижи за найлонови чували, ръкавици и студени напитки, обясняват организаторите.

Мотото на доброволческата  кампания за почистване е "Рециклирай с нас и ела на по бира!"  

Обединявайки силите на 24 клуба в 12 града от цяла България, вярваме, че заедно можем да покажем индивидуалната си социална отговорност, любовта си към природата, която ни заобикаля и към планетата, споделят от Ротаракт Добрич.

Ротаракт (съкратено от „Rotary in action“ ) е хуманитарна организация за младежи над 18 годишна възраст, с официален партньор на Ротари Интернешънъл. Тяхната цел е чрез проекти, насочени към обществото, да отговорят на социалните нужди чрез обединени сила и енергия. Всичко това те правят, докато подобряват лидерските си и комуникационни умения, качества и контакти на базата на общата идея за служба на обществото. 

c