Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Богат на прояви е майският празничен календар на Община Крушари

Поредица от празнични събития са включени в майския празничен календар на община Крушари. Срещите, събитията, концертите се организират от читалище „Йордан Драгнев - 1894“ в партньорството на Общината.

 На 1 май майските празници на културата бяха открити на обновения площад в общинския център. Над шестдесет деца и младежи от ФТС „Добруджа“ с ръководител Стоян Александров два часа танцуваха пред жителите на общината. Концертът беше изпълнен с много емоции, с представяне на българския фолклор от цяла Северна България.

На 11 май Надежда Захариева, любима поетеса на поколения българи, бе посрещната в читалището на с. Крушари. В колоритна и непринудена среща присъстващите се запознаха за пръв път с човека Надежда Захариева, слушаха нейни стихове, рецитираха с нея. Удовлетворението от срещата с живата култура поощри местната общност да инициира повече такива събития, които като че ли останаха в миналото, специално в малките населени места.

На 13 кукленият спектакъл „Юнакът Келчо, принцесата и змеят“ – постановка на Драматично-куклен театър, Силистра, ще зарадва най-малките жители на община Крушари.

Постановката „Вражалец“ по Ст. Л. Костов, отново на Силистренския театър, планирана за 21 май,  ще зарадва по-възрастната аудитория на общината с една вечна българска комедийна класика. На постановката са поканени и всички бивши учители и културни дейци от община Крушари.

c