Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Изведоха от семейството децата от Шабла, чиято сестричка пострада при пожар

Четирите деца от Шабла, чиято 7-годишна сестричка пострада при пожар в Шабла, вече са изведени от семейството. В отговор на отправено запитване за Про Нюз Добрич от Агенцията за социално подпомагане съобщиха, че е предприета мярка за закрила – предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа. Децата са настанени в центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи без увреждания 1 и 2 в Добрич.

Припомняме, че пожарът избухна около половин час след полунощ на 19 април във фургон, в който 46-годишната Светла Николова живеела с петте си непълнолетни деца. Пламъците лумнали от запалена свещ за осветление. Майката и четири от децата успели да напуснат фургона. 7-годишното момиче бе настанено във Военноморска болница във Варна с опасност за живота. То е с около 50 процента изгаряния по ръцете, краката и лицето.

Семейството живеело изключително бедно. Според запознати децата не посещавали училище, най-малкото – момиче, е с ментални проблеми. До преди години бащата живеел със семейството си, но последно за децата се грижела само майката. Техни познати казаха, че много хора са им полагали, никога не са просили.

По-големите момчета на Светла Николова, които вече са пълнолетни, били добре социализирани.

c