Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Втора награда за Виктория Попова от конкурса „За хляба наш…“

Виктория Попова от 5 „а“ клас спечели втора награда в конкурса "За хляба наш ... " организиран от община Благоевград. Тя и нейните съученици изработиха обредни хлябове от глина, с които се представиха на конкурса.

Деца от цялата страна  участват в XXIII издание на Националния ученически празник “За хляба наш…“ Събитието е организирано от Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Регионалното управление на образованието – Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Стотици творби на деца от 15 области от страната са получени за участие в конкурса в различните раздели. В конкурс „Рисунка” творбите са 230, в конкурс „Дигитална рисунка” – 55, конкурс „Приложно изкуство” – 46, в конкурс „Макети” – 35, в конкурс „Научна разработка” – 7, в конкурс „Есе” – 28, конкурс „Разказ” – 30, в конкурс „Рецептите на баба” са над 250, а в конкурс „Сценично представяне на ритуали, драматизации, песни, танци, свързани с хляба” – 30 проекта ще бъдат представени на сцената на „За хляба наш…“.

c