Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

"Жените в живота на Вазов" – проект на шестокласничката Димана Йорданова

Любовта е една от основните движещи сили в света. Тя е онази вдъхновяваща магия, която дава мощ на слабия, изцелява болния и вдъхва надежда на обезверения. ,,Жените в живота на Вазов“ – проект, изготвен от шестокласничката Димана Йорданова, бе представен в часа по литература на г-жа Иванова. С Катерина, Захра, Пелагия и Вера - част от музите на Вазов, оставили ярка следа в сърцето му, ни запозна лъчезарната ученичка.

Патриархът на българската литература посвещава голяма част от перото си на своите прекрасни вдъхновителки, защото според него шедьовърът на природата е хубавата жена. Изключителен естет, притежаващ силен усет за красивото, Вазов се влюбва в жени, които са интелигентни, хубави и интригуващи. В творбите, свързани с дамите на сърцето му, ,,Народният поет“ споделя най-съкровените, най-интимните и най-специалните кътчета на душата си. А какво по-истинско от влюбен мъж, разкриващ сърцето си върху белия лист?

Интересно и запомнящо бе да научим любопитни факти за живота на бележития автор, да надникнем по-дълбоко във вътрешния му свят, да усетим копнежите му.

Часът премина бързо и неусетно, белязан с дъха люляци, поезия и обич.

c