Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Директорът на МБАЛ Добрич с апел за подкрепа на кампанията „Капачки за благотворителност“

Сдружение „Заедно правим добрини“ анонсира кампанията си „Капачки и стотинки за благотворителност – гр. Добрич“, която ще се проведе за втори път на 28 май. Ще се събират пластмасови капачки и стотинки за закупуването на операционна маса за нуждите на отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ Добрич.

Събитието ще се проведе на площад „Свобода“, до сцената, от 10:00 до 15:00 ч. Всеки желаещ да подкрепи кампанията може да донесе своите капачки и стотинки, като от Сдружението молят те да са в кашони, торби или чували.

На среща при изпълнителния директор на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков, Йоана Койчева и Димитрина Младенова от Сдружението споделиха, че до момента са събрани почти половината от средствата за операционната маса. Нужни са още около 25 000 лева.

По Коледа при тях е постъпило дарение от 6 000 лева, за което са много благодарни. „Надяваме се все повече хора да ни помагат. Всяко дарено левче е много ценно за нас, защото когато се съберат много, нещата се получават“, каза Димитрина Младенова.

Двете жени допълниха, че се търсят доброволци, които да помогнат по време на събитието и след това с обработката на събраните дарения. Средства се приемат и на разкритата банкова сметка на Сдружението, която може да бъде намерена на фейсбук страницата „Капачки за благотворителност - МБАЛ Добрич“. От организацията подчертават, че събират само пластмасови капачки и финансови средства, защото се е случвало в кашоните да намират камъни и обувки.  

„Искам да поздравя Сдружение „Заедно правим добрини“ за това, което са постигнали до момента. Идеята сега е да провокираме всички добри сърца в Добрич да се отворят, в духа на Великденските празници и наистина да направят едно добро дело. Организацията се занимава с капачки и стотинки, но аз апелирам към всички хора, занимаващи се с бизнес в региона, да помогнат с финансови средства. Благодаря на Сдружението. Това, което са постигнали, не е никак малко. Надявам се, че след този апел нужните средства ще бъдат окончателно събрани“, заяви д-р Желязков.

c