Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Ученичка от ПГ ТОЛП в Добрич с първо място в конкурса "Млади таланти в модата"

Есра Сами от Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич спечели първо място в националния ученически конкурс "Млади таланти в модата", съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Тя е победител в категорията "Сръчни ръце". Втора е Таня Славкова от Професионалната гимназия по механоелектротехника "Акад. Ангел Балевски" в Троян, а трета е Теди Георгиева от Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол.

Единадесетокласничките Ванеса Иванова, Ивон Манова и Габриела Стоянова от Професионалната гимназия по облекло "Княгиня Мария Луиза" в София получиха награда за цялостно представяне. В категорията "Модно ревю" на първо място се класира Професионалната гимназия по дизайн "Елисавета Вазова" в София. В категорията "Художествена скица" първа е Микаела-Хюлия Бакалова от Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново.

Специални награди бяха връчени от Националната асоциация на училищата по мода "Росица Иванова", Българската асоциация по текстил, облекло и кожи, Асоциацията на модните дизайнери в България, от Югозападния университет "Неофит Рилски", община Гоце Делчев, местни фирми и други.

Събитието се организира от Министерството на образованието и науката в партньорство с Националната асоциация на училищата по мода "Росица Иванова", Българската асоциация по текстил, облекло и кожи, и община Гоце Делчев. Домакин на състезанието тази година беше Неврокопската професионална гимназия "Димитър Талев" в Гоце Делчев.

c