Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Строителството на блок „Добрич“ е на финален етап

Строително-ремонтните дейности в Блок „Добрич“ са на финален етап, съобщиха за Про Нюз Добрич от Общината. Предстои да се извърши вертикална планировка около сградата и да бъдат изпълнени външните захранващи връзки към блока.

Следва обектът да мине през Държавна приемателна комисия и да получи разрешение за ползване. След това апартаментите ще бъдат предадени на собствениците, посочват от администрацията.

С това трябва да завърши десетилетната сага около блок „Добрич“, който се намира зад Стоматологията. През 80-те години на миналия век са отчуждени имоти в центъра на града,  срещу задължението да се изградят жилищни блокове за собствениците. Построен е само блок „Добруджа“, в който са настанени част от хората. Останалите чакат вече десетилетия да бъдат компенсирани и да влязат в нови апартаменти. Някои от тях заведоха дела срещу Общината.

За периода от 2009 г. до 2014 г. за строителството на блок „Добрич“ от Община град Добрич са вложени над 3 милиона лева. През 2014 г., поради липса на финансов ресурс, строително-монтажните работи по изграждане на жилищен блок „Добрич“ са прекратени. Блокът е довършен едва тази пролет, след като Общинският съвет разреши преди две години за тази цел да бъде изтеглен кредит до 600 000 лв.

Общо 30 имота в блок „Добрич“ са предназначени за обезщетение на собственици, от които 24 апартамента и 6 магазина.

c