Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Гимназист от Добрич спечели специалната награда за най-добър млад хотелиер на БХРА

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България наградиха най-добрите млади хотелиери, бармани и аниматори. Победителите в проведените три конкурса, организирани в партньорство от двете организации, получиха статуетки за добрата си подготовка и амбиции в областта, която са избрали за свое професионално поприще, информират от БХРА.

Сред наградените е Димитър Ангелов Георгиев от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич. Той грабна Специалната награда на БХРА в конкурса „Най-добър млад хотелиер”.  Негов учител по професионална подготовка е Камелия Радева.

Състезанията се организират от Министерството на образованието и науката, в партньорство с АУРХ в България и БХРА, за да се отдели допълнително внимание на някои професии, изключително важни за туристическия бранш, като хотелиерството и анимацията. Конкурсите през тази година се проведоха в хотел „Интернационал“ в Златни пясъци. Хотелът не бе избран случайно. Целта бе по време на състезанията учениците в професионалните гимназии по туризъм да се запознаят с реалната работна обстановка във висококатегорийни български хотели, а не да получават знания и да мерят сили в обучителни центрове.

c