Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Назначиха психиатрична експертиза на подпалвача на коли в Добрич

Ще бъде изследвано психичното състояние на 36-годишния мъж от Добрич, който е задържан за подпалване на лек автомобил „Мерцедес” снощи, научи Про Нюз Добрич от  административния ръководител на Районна прокуратура Петко Тухчиев. Той допълни, че  има данни, че мъжът не е добре психически, но това ще се установи с експертиза.

Припомняме, че колата, паркирана по ул. „Генерал Гурко”, бе запалена около 22 часа. Огънят се е разпространил и е обхванал още два леки автомобила – „Фиат“ и „Опел“. „Мерцедес“-ът и „Фиат“-ът са напълно унищожени, а „Опел“-ът е с обгоряла лява част. При оглед на място е установено, че пожарът е възникнал следствие на използване на лесно запалима течност. По информация на Про Нюз Добрич собственикът на „Мерцедес“-а се занимава със строителство. При извършените незабавни следствени действия 36-годишният извършител на деянието, известен на МВР, е установен и задържан.

Според запознати подпалвачът злоупотребявал с наркотични вещества и вероятно това е една от причините да бъде отключено някакво заболяване.

Работата по случая продължава в условията на досъдебно производство.

Припомняме, че това е втори подобен случай за по-малко от две седмици, в който човек с психически проблеми извършва палеж в Добрич. Около 2.20 часа след полунощ на 1 април бе запален лек автомобил „Хонда”, паркиран в ЖК „Добротица”. Колата изгоря напълно. Според информирани тя бе запалена с коктейл „Молотов”, в дъното на престъплението бил любовен триъгълник. Подпалвачът – мъж да 35 години, бе установен и задържан. С постановление на прокурор той бе настанен е за принудително лечение в Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев” в Добрич.

c