Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Има заподозрени за надраскването на паметника на Съветската армия в Добрич

Има установени лица във връзка с надраскването на паметника на Съветската армия в Добрич, научи Про Нюз Добрич от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Явор Колев. По думите му са им снети обяснения и случаят е докладван на Районна прокуратура /РП/ в Добрич.

Припомняме, че мемориалът, който се намира в Градския парк „Свети Георги”, осъмна на 6 април, нацапан с червена боя. Изписана бе буквата Z, както и надписи „Катин 1940”, „Буча 2022” и „82 години кръв по ръцете”.

Действително има заподозрени лица, установени са от органите на МВР, каза за Про Нюз Добрич прокурор Павел Любенов от РП-Добрич. Той уточни, че случаят му е бил докладван вчера. Вече има определен наблюдаващ прокурор.

Към момента не може да се даде категорична информация колко са лицата, защото има някои действия, които трябва да се извършат допълнително, сподели Любенов. Той уточни, че всички заподозрени са пълнолетни. Има назначени експертизи, изискана е информация от други институции, които имат касателство към случая, каза още прокурорът. Допълни: „Тогава всъщност ще се изясни от кого конкретно да бъде търсена отговорност”.

На въпрос дали благодарение на видеокамера в района са установени лицата, Любенов отговори: „В момента нямаме заключение по експертизата, която е на видеозаписа”.

По случая е образувано досъдебно производство. То е по чл. 216 от Наказателния кодекс, който е за увреждане на имущество, каза прокурорът.

c