Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Подменят стари крайно амортизирани контейнери в Добрич

В началото на април ще започне подмяна на 4-кубиковите контейнери, обслужвани от Общинското предприятие “Комуналстрой“, съобщи в социалната мрежа кметът на Добрич Йордан йорданов. Той обяснява, че това са големите контейнери, разположени в лозята местност “Гаази баба“ и „Алмалии“, гробищен парк, кварталите „Изгрев“ и „Балик“. Тези съдове са различни от стандартните тип бобър, които почиства сметоизвозващата фирма.

Целта на подмяната е да заменят крайно амортизираните контейнери, защото те не са подменяни повече от 15 години. Освен това новите са по-големи, в отговор на нарастващата нужда от такива, най-вече в района на лозята. Предвидени са 20 големи контейнера за битов отпадък по 5,5 куб. м, 10 малки контейнера за битов отпадък по 3,7 куб. м и 10 контейнера за зелен отпадък, съответно в син, зелен и кафяв цвят. Всеки от съдовете ще бъде обозначен с телефонен номер на предприятието, за да се подават сигнали за извозване на събрания отпадък извън график.

След приключване на подмяната на старите контейнери се предвижда да се поставят такива и на нови локации. Сега 17 съда са разположени на 14 места в града.

c