Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Изграждат системи за обществения транспорт в Добрич

Две обществени поръчки по проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“ обяви Общината. Те са за изграждане на система за управление за управление на обществения транспорт и на интелигентна транспортна система. Начинът им на възлагане е открита процедура.

Поръчката за изграждане на система за управление на обществения транспорт включва предоставяне на цялостната Софтуерна система във вид на облачна услуга, като всички необходими ресурси за осигуряване на нормална й експлоатация се осигуряват от изпълнителя. Негов ангажимент е и доставка на оборудването на контролен център за управление на масовия градски обществен транспорт /МГОТ/, включително доставка и монтаж на необходимото комуникационно оборудване, видео стена и работни места/ място за оператори/ диспечери и широкоекранен монитор (видео стена).

Системата трябва да позволява цялостното интегрирано управление на градския транспорт на Добрич чрез осигуряване на информационното обслужване на цялостния процес по организацията му, реализиране на контрол в реално време върху качеството на изпълнението на услугите. Предвижда се чрез електронни информационни табла и web-базирано решение на гражданите да бъде предоставяна информация в реално време.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1, 077 144 лева с ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е 26 април.

Втората обществена поръчка предвижда проучване и проектиране на Интелигентна транспортна система /ИТС/ за нуждите на Добрич. Тя включва включваща:

  • Проучване на трафика в предвидените за реконструция 20 кръстовища и едно, което ще бъде изградено,
  • Проектиране, изграждане и авторски надзор  на ИТС,
  • Въвеждане на локално адаптивно управление по кръстовища,
  • Реконструкция на съществуващи и изграждането на нови светофарни уредби,
  • Реконструкция на 9 светещи уредби, тип “Бягащ пешеходец”, както и изграждането на нова уредба с общо 18 броя секции “Бягащ пешеходец”,
  • Обучение на персонала.    

Прогнозната стойност на поръчката е 1 638 152 лева. Крайният срок за подаване на офертите е 27 април.

c