Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

БФС събира в Албена млади спортни надежди от Европа

Повече от 150 спортисти от 5 държави ще се включат в пролетния турнир за младежи, организиран в Албена от Българския футболен съюз. Участие в надпреварата ще вземат отбори от България, Румъния, Молдова, Андора и Литва.

Изиграните срещи ще бъдат приятелски, и са част от програмата за развитие на UEFA. Надеждите на европейския футбол ще премерят сили, разделени в направление мъже – на 6, 9 и 12 април, и жени – на 13, 16 и 19 април. Срещите ще се играят на официалните футболни терени на ваканционно селище Албена, и ще бъдат отворени за публика при спазване на всички противоепидемични мерки. 

„Щастливи сме, че за поредна година Албена ще бъде домакин на квалификационна група от календара на UEFA. Българският футболен съюз ни гласува доверие, привлечен както от високото ниво на нашата спортна инфраструктура и отличната й локация, така и заради доказаното качество на настаняване и изхранване, които са от ключово значение за добрата форма на атлетите“, коментира Василена Попова-Радичкова, ръководител на сектор „Спорт и плажове“ в „Албена“ АД.    

Активен спортен сезон 2022 очаква ваканционното селище, носител на титлата Европейски курорт на спорта за 2019 година. Сред по-големите прояви са Световната купа по модерен петобой за мъже и жени и Международният турнир по тенис на маса през м. май; Националният олимпийски фестивал, ITF турнир по тенис на корт, Спортният турнир „Albena Cup“ и Балканското първенство по тенис на маса за юноши и девойки през м. юни; Международният турнир по тенис на маса „Албена 2022“ през м. юли; Държавният мастър шампионат по бадминтон и Световното първенство за ветерани през м. август; Международният фестивал на плажните спортове и Държавното отборно първенство по бридж през м. септември.

c