Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

През април започва работа на терен по асфалтиране на улици в Добрич

Информация за извършените до момента и предстоящи дейности по асфалтиране на улици в Добрич публикува в социалната мрежа кметът Йордан Йорданов.

В нея се посочва, че по подготовка на дейностите на част от улиците е работено до ноември миналата година. Това са ул. „Александър Сивков“ (стръмната улица до СУ „Климент Охридски“) и част от междублоковите пространства там, ул. „Бойчо Огнянов“, ул. „Боряна“, ул. „Димитър Ковачев“, ул. „Каменица“, ул. „Иван Вазов“, 4 улици в индустриалната зона Север. На една от тях се е наложило съвместно с ВиК да се подмени водопроводът, защото не се асфалтират улици без да е подменена подземната инфраструктура. Тази седмица по улицата, „Комунал строй“ довърша започнатото от ВиК, като засипва и стабилизира траншеите.

Кметът информира кои са улиците, по които в началото на април предстои да започне работа на терен. Те вече са с одобрени инвестиционни проекти.

Това са ул. “Захари Стоянов“, ул. “Генерал Колев“, ул. “Капитан Андреев“, ул. “Майор Векилски“, ул. “Райко Цончев“ , ул. “Ален мак“, ул. “Райко Даскалов“ , ул. “Руен“, ул. “Ружа“, в участъка от ул. “Каменица“ до ул. “Димитър Ковачев“, ул. “Ясна поляна“, в участъка от ул. “Самарско знаме“ до ул. “Агликина поляна“ и участъка, продължение на изток от ул. “Агликина поляна“, ул. “Орфей“, в участъка от ул.“Бойчо Огнянов“ до околовръстен път ІІ-29, ул. “Опълченец Димитър Ковачев“, продължението на север от ул. “Ружа“ до блок 71, кв. Строител, ул. “Цар Освободител“, в участъка от ул.“Орфей“ до ул. “Ружа“, ул. “Емона“, от ул. “Бойчо Огнянов“ до ул. “Агликина поляна“, ул. “Каменица“, от ул. “Агликина поляна“ до ул. „Ген.Попов”, ул. “Бойчо Огнянов“,  от  ул. “Каменица“ до ул. „Орфей“.

c