Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Възстановяват подхода към звена за медицинска помощ в Тервел

Обществена поръчка, която предвижда възстановяване на терен за подход към заведения и звена за медицинска помощ в Тервел, обяви Общината. Прогнозната й стойност е 37 800 лева с включен ДДС. Начинът на възлагане е публично състезание.

Предметът на поръчката включва изпълнение на строителни работи, чрез които ще се извърши текущ ремонт на асфалтова настилка за възстановяване на проходимостта на подхода към няколко медицински звена, предоставящи медицински услуги за населението на Община Тервел. Това са Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ, Медицинския център с лаборатория, рентген, физиотерапия и кабинети на специалисти, които нямат алтернатива в общината, както и амбулатории на лични лекари. В сградата се намира и център за изолиране на потребители и персонал на Дома за стари хора в село Полковник Савово във връзка с епидемията от Ковид-19. Ще се извършат локални ремонти на дупки в асфалтовата настилка с различна дълбочина и степен на засягане на трошенокаменната настилка под асфалтовата такава.

В момента подходът е увреден в много голяма степен, с множество различни по дълбочина дупки на настилката. Това затруднява движението на пациенти и автомобили.

Площта на асфалтовата настилка на двора е 1 440 кв. м. Предполагаемата площ, която ще бъде засегната от ремонта, е около 50 процента.

Крайният срок за подаване на офертите е 12 април.

c