Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ферма в с. Българево с одобрен проект за селски туризъм, прави Музей на охлюва

Проектът на Фермата за охлюви в с. Българево е един от 20-те проекта, избрани измежду 356 предложения в конкурса „Развитие на селски туризъм в Северна България"

Фондация „Америка за България“ ще финансира проект на Жанина тур-07 ЕООД „В необятния свят на охлювите“. Той е на стойност 25 000 лв. и е един от двайсетте одобрени проекта в конкурса „Развитие на селски туризъм в Северна България“. Той беше организиран от Фондация „Америка за България“ и нейните партньори Посолството на Италия, Италианската търговска агенция, фондация „LocalFood.bg“/Пендара, сдружение „Деветашко плато“ и „Травентурия“ ООД.

Фермата за охлюви в с. Българево – от 0,03 грaма до сбъдването на една мечта

Днес те обявиха одобрените за финансиране проекти. Само един от тях е от област Добрич.
Поканата беше отворена към кандидати от цялата страна с желание да предложат запомнящи се преживявания за селски туризъм в Северна България. Задължително условие е проектите, с които се кандидатства, да се осъществяват на територията на областите северно от Стара планина – Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич.
В срока бяха подадени общо 356 проекта. Одобрени за финансиране, което е до 25 000 лева, са 20 проекта.

Намерението на „Жанина тур-07“ ЕООД е фермата за охлюви в село Българево да разшири дейностите си със създаването на Музей на охлюва, в който посетителите ще научат любопитни факти за тези сухоземни животни и приложението им в кулинарията и козметиката.

Своя линия козметични продукти пуска от днес фермата за охлюви в с. Българево
Ще бъде разработен и аудиогид на няколко езика, който да се ползва от чуждестранни туристи. Гостите ще имат възможността да посетят и полетата на фермата, да наблюдават и участват в състезания с охлюви, както и да опитат кулинарните им достойнства в ресторанта към фермата.

c