Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Своя линия козметични продукти пуска от днес фермата за охлюви в с. Българево

От днес фермата за охлюви в село Българево пуска новата си линия козметични продукти, произведени на базата на слуз от охлюви, добита единствено и само в тяхната ферма.

„Продуктите се произвеждат на ишлеме, като фермата предоставя слузта, която е с чистота от 96.6 %, както и етеричните масла, вложени в продуктите“, сподели за Про Нюз Добрич собственикът на фермата как става това Пенчо Петков.

Продуктите са дневен и нощен крем, околоочен крем и серум. Те са в две направления – едните са с лек и фин аромат, а другите - с розово масло, което със своите качества за подмладяване на кожата дообогатява продуктите. Това го прави особено търсено, най-вече, сред чуждестранната клиентела, която, за разлика от родната, високо цени качествата на българското розово масло. В тези сериии козметични продукти има добавен и пробиотик.

Тези продукти забавят стареенето, възстановяват кожата, заличават бръчките, предпазват от улптравиолетовите лъчи. Като добавим и 100 % чистата биологичена суровина, добивана във фермата,  получаваме продукт от много висок клас с безспорно доказани козметични качества.

Тази козметична линия  засега се продава само във фермата в с. Българево. Предстои да започне продажбата им онлайн.

Идеята на собствениците – Емилия и Пенчо Петкови, е в бъдеще продуктите им да бъдат продавани и в някои специализирани магазини за биокозметика.

Продуктите им са познати повече сред гостите им от чужбина, която ги знаят, харесват и търсят.

Пенчо Петков предпочита да запази в тайна как добива слузта, но споделя, че охлювите отделят слуз в три случая: при движение, стрес и удоволствие. „Аз моите охлюви не съм ги стрелял… така че как я добивам ще си остане за мен“, обяснява Петков.

„Има една философия, която идва от Франция. Според нея, слузта, добивана от охлюва, докато той изпитва удоволствие, е много по- качествена, защото това влияе на молекулата на водата, от която тя е изградена. Тази философия споделям и аз“ – казва собственикът.

Слузта от охлюви има силно регенеративно действие. Съдържа хиалуронова киселина, алантоин, колаген, гликолова киселина и протеин. Чрез слузта охлювът върши чудеса в природата – с нея се придвижва, тя е нещото, което го предпазва от външната среда. С нея той расте, подпомага регенерацията му и от нея се образува черупката.

„Да не забравяме, че охлювът не може да бъде отровен. Той има неприятели, но е резистентен към отровите. Това, само по себе си, говори за силата на слузта и устойчивостта на  охлюва“, подчертава Петков.

Още много и интересни идеи имат тези млади хора за козметичната си линия. И имат всички шансове да успеят, тъй като това, което правят е не само иновативно, но е и поставено на сериозна основа.

Доказателство и признание за работата на фермата е желанието на китайска национална телевизия да направи репортаж за работата им.  „След българската, френската, румънската, белгийската и украинска телевизия е ред на китайската. Това за нас е голямо признание за труда ни и за това, че се развиваме е правилната посока. Надяваме се да ги впечатлим и да им докажем, че българите могат да работят и то на високо професионално ниво“ , сподели Пенчо Петков. От медията му обяснили, че целта на посещение е фермата в с. Българево. След това екипът ще посети някои от голф-игрищата в района.

Диана СТЕФАНОВА

c