Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Деца в градинска възраст напълниха Отделението по педиатрия в Добрич

Запълнен е целият капацитет на Отделението по педиатрия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, при 27 легла от снощи пациентите са 27. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на болничното звено д-р Йовчо Йовев.

Той разказа, че в първия ден от седмицата в отделението са приети общо девет деца. През деня са постъпили петима малчугани, а през нощта още четирима. Преобладават малките пациенти с респираторни заболявания.

По думите на лекаря настанените в Отделението по педиатрия са основно във възраст за детска градина – до около 5-6-годишни, по-малко са тези в ученическа възраст. Д-р Йовев обясни, че заболяването се характеризира основно с висока температура и кашлица. Най-честите усложнения са пневмонии.

Както още вчера медията ни информира през последните две седмици в Добрич и още няколко области се увеличава заболяемостта от грип и остри распираторни заболявания /ОРЗ/ по данни на проф. Ива Христова - директор на Националния център по заразни и паразитни болести /НЦЗПБ/, цитирана от Нова Нюз. В областта за седмицата 14-20 март заболяемостта е 91,05 на 10 000 жители.

c