Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират алея в Градския парк в Тервел

Обществена поръчка, която предвижда извършване на текущ ремонт на алея в Градския парк на Тервел, обяви Общината. Начинът й на възлагане е публично състезание. Прогнозната й стойност е 24 000 лева с ДДС.

Алеята е с дължина 180 м и ширина 2,50 м. Началото й комуникира с тясна ивица от свободен терен до централна алея на парка. Краят й достига до вече ремонтирана през миналата година пешеходна алея. Предназначението на отсечката, която ще се ремонтира, е свързано с придвижване на граждани - пешеходци и велосипедисти, от централната алея на парка в посока изход от парка към ресторант „Алгара“.

Текущият ремонт цели да бъде възстановена проходимостта на отсечката, като се отремонтира покритието й. Предвидени са няколко основни вида строителни работи: почистване на асфалтова настилка, технологично фрезоване за профилиране и изравняване, направа на първи битумен разлив за връзка, направа на трошенокаменна настилка, доставка и полагане на плътен асфалтобетон за износващ пласт (по 120 кг на кв. м), изкоп с багер на транспорт за основа на път (за участък от 12 м в свободен терен, превоз на земни почви до 2 км.

Крайният срок за подаване на офертите е 7 април.

c