Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Над 3 000 лева дариха родители от ДГ „Славейче” в Добрич на прикован в количка младеж

3 137.36 лева са събрани в Детска градина „Славейче” в Добрич в подкрепа на прикования в инвалидна количка Емо Ангелов, съобщават от детското заведение. Сумата вече е преведена по банковата му сметка.

Средствата бяха събрани след като педагозите се отказаха от цветята и подаръците, които биха получили на 8 март, и отправиха апел към родителите да дарят предвидените за тях пари за лечението на младежа, който е син на тяхна колежка. Те кръстиха кампанията „Вместо на учителката цвете – на Емо помогнете”. Призоваха: „Нека помогнем на бившия голмайстор на ФК „Добруджа” и защитавал националния флаг на България на Европейското първенство по билярд да се изправи на крака и да продължи стария си начин на живот!”

Екипът на ДГ "Славейче" благодари на всички, откликнали на инициативата. „Благодарим Ви, че дарихте надежда и вяра на едно семейство! Дарихте на децата си урок по човеколюбие! Бъдете здрави и благословени!”, написаха от детското заведение.

Припомняме, че през октомври 2018-а 18-годишнният тогава Емо се блъсна с лек автомобил „Рено” в дърво в района на СУ „Свети Климент Охридски”. При тежката катастрофа пострадаха той и приятелката му. Въпреки проведеното лечение следствие на пътния инцидент младежът получи квадриплегия и не може да движи краката си.

На Емо Ангелов можете да помогнете чрез:

Дарителска сметка в Общинска банка, клон Добрич

IBAN: BG42 SOMB 9130 1068 3770 01

Титуляр: Емо Николаев Ангелов.

c