Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

81-годишният мъж, убил съпругата си в с. Плачи дол, е невменяем, настанен е в ЦПЗ - Добрич

81-годишният Иван Хаджиларски, задържан на 10 март т.г. за убийството на 78-годишната си съпруга в село Плачи дол, е настанен за лечение в Центъра за психично здраве в Добрич. Той не е задържан под стража, защото изготвената съдебнопсихиатрична и психологична експертиза сочи невменяемост към момента на извършване на деянието. Той не е можел да ръководи постъпките си и да разбира свойството и значението на извършеното, съобщи за Про Нюз Добрич Окръжният прокурор Радослав Бухчев.

В случая се прилага член 89 от Наказателния кодекс, който предвижда принудителни медицински мерки по отношение на лице, извършило общественоопасно деяние в състояние на невменяемост.

В следобедните часове на 10 март, при посещение в дома на възрастната двойка, жена се натъква на безжизненото тяло на 78-годишната си свекърва. Незабавно на мястото е изпратен екип от разследващи, които установяват, че възрастната жена е станала жертва на тежко криминално престъпление, съобщиха от Апелативната прокуратура.

За убийството бе задържан 81-годишният съпруг. Жената е починала след удари, нанесени по лицето с юмруци или някакъв твърд предмет, посочи Бухчев.

c