Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Профилактика: 8-часов прозорец с възможни проблеми при закупуване на винетка

Коректното въвеждане на регистрационния номер на автомобила следва да се съблюдава при закупуване на винетка за движение по републиканската пътна мрежа, напомнят от АПИ.

Дейности по внедряване на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси ще бъдат извършени от 22:00 ч. на 16 март до 6:00 ч. на 17 март. От Национална агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават, че е възможно да възникнат частични забавяния и прекъсвания, които биха могли да затруднят продажбите на електронни винетки и маршрутни карти.

Актуализациите няма да повлияят на автоматичното отчитане чрез бордови устройства и GPS тракери на изминатото разстояние от тежкотоварни автомобили над 3,5 тона, уточняват от пътната агенция.

За избягване на риска от проблеми с покупката на електронни винетки и маршрутни карти в посочения период препоръчваме на шофьорите, на които им предстои пътуване по това време, внимателно да го планират и да купят своевременно електронната си винетка или маршрутна карта, съветват от АПИ.

c