Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В РУО-Добрич е подадено първото заявление за обучение на дете от Украйна

Днес в Районното управление на образованието /РУО/  в Добрич е подадено първото заявление за тръгване на училище на дете от Украйна. Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на РУО Светлана Василева.

Тя сподели, че имат устна информация за украинци, приютени в Балчик и Каварна, които желаят децата им да бъдат обучавани. Предстои през следващата седмица да бъдат проведени срещи на място, да координираме дейността си с Общината, каза Василева. Тя отново посочи, че за да тръгне дете от Украйна на училище или детска градина е задължително да има уреден статут.

В сайта на РУО-Добрич е публикувана информация за приема и обучението на деца и ученици, търсещи или получили международна или временна закрила. Посочен е електронен адрес, на който родителят/ настойникът/ попечителят/ представителят ученика може да подаде заявление за прием в държавните и в общинските детски градини и училища по електронен път. Публикувано е и самото заявление.

В сайта има е телефон на експерт от РУО, владеещ английски и/ или руски език, за предоставяне на допълнителна информация при необходимост.

c