Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Около 500 бежанци от Украйна са приютени в област Добрич

Около 500 бежанци от Украйна са настанени в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов /ОбС/. Най-много са намерили подслон в хотелите в Балчик, има приютени във вилната зона на морския град, както и в Добрич – в общежитието на Висшето училище и в частни домове.

По думите на д-р Еринозов в ОС на БЧК непрекъснато постъпват дарения. Предимно хората предоставят за бежанците хранителни продукти. Фирми даряват дрехи и обувки. Някои от хората се насочват от служителите на БЧК към разкритата национална сметка на БЧК където да внесат средства по отправения апел. „В същото време идват и представители на хотели, граждани от Украйна за подпомагане от наша страна, така че се върши един взаимен обмен”, посочи директорът на местната организация на Червения кръст.

Д-р Еринозов информира, че основното, с което трябва да се помага на бежанците от Украйна, настанени в хотелите, са хранителните продукти. Те могат да бъдат варива, олио, консерви, както и такива за директна консумация.

c