Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Шествие „Не на войната!” ще се проведе на 8 март в Добрич

Шествие за правата на жените под наслов „Не на войната!”, ще се проведе утре – 8 март, в Добрич. Организатор е Фондация „Свети Николай чудотворец”. Проявата ще започне в 10 часа  пред „Бакарди клуб” и ще продължи по посока площад „Свобода”.

За Про Нюз Добрич председателят на Фондацията Мария Методиева сподели, че по повод Международния ден на жената организират вече трета година шествия. Досега те са били в подкрепа на правата на жените въобще и конкретно на тези с увреждания. „Тази година решихме шествието да бъде под наслов, свързан с единствената и актуална в момента за целия свят тема – „Не на войната!” – каза Методиева. – Най-малко за това, че това мото е свързано не само с мъжете, които изнасят войната на гърба си, с мъжете, които вземат решения за войни, а за жените, които изпращат изпращат синовете си на фронта и жените, които погребват своите синове”.

В проявата по традиция ще се включат младежите с интелектуални затруднения, които работят в Социалното предприятие „Чудната градина” на Фондация „Свети Николай Чудотворец”. Шествието е отворено за абсолютно всички, каза Мария Методиева. 

c