Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

В Добрич събират дарения на избягалите у нас от войната в Украйна

Днес от 10:00 -13:00 ч. даренията ще се събират в комплекс „Виста М“
Димитрина Станчева от Добрич и сестра й Йови Чернева инициират кампания за събиране на вещи от първа необходимост за хората, потърсили у нас спасение от военния конфликт в родината си Украйна. Днес те ще приемат даренията от 10:00 -13:00 ч., в комплекс „Виста М“, ет.2, Масажно студио „Ангелина Чернева Масажист- Рехабилитатор“. Тъй като в неделя главният вход е затворен, ще се влиза през страничен такъв (вляво) който е отворен. Те ще бъдат предоставени на нуждаещите се чрез Украинския културен център във Варна.
„Освен жена, аз съм майка. Със сестра ми Йови Чернева не можехме да останем безучастни в създалата се ситуация. В други градове набират средства, предлагат настаняване, превоз… Не видяхме да има такава кампания в Добрич и реших да се заема с набирането на средства от първа необходимост“, сподели пред Про Нюз Добрич младата жена.„Майчината сила е огромна. И съм убедена, че ще можем да съберем достатъчно и да зарадваме едни детски очи. Никое живо същество не заслужава да изпада в такава ситуация“, категорична е тя.
Призивът е да бъдат дарени:
• Тоалетни консумативи (шампоани, сапуни, паста и четки за зъби за деца и възрастни, дамски санитарни продукти, бръснарски принадлежности, клечки за уши)
• За деца (Мокри кърпи, сухи кърпи, памперси всякакви размери и марки, шампоанчета, кремчета, сапунчета за бебета, пудра за бебета)
• Бутилирана вода 500мл или 1.5л
• Сухи пакетирани храни (консерви, паста, леща, боб, брашно, сол, захар)
• Храна за кучета и котки
Можете да се свържете с нея чрез лично съобщение на профила й във фейсбук или на телефон 0899455123.

c