Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Млада жена от Добрич събра дарения, подкрепа и надежда за бежанците от Украйна

Много дрехи, храни и вещи от първа необходимост бяха събрани днес в Добрич в рамките на инициативата, подета от една млада майка Димитрина Станчева.

Преди седмица тя отправи апел към съгражданите си и призова да се съберат дарения, с които да се помогне на хората, избягали от ужаса на войната в родината си.

 „Днес видях сълзи в очите, видях надежда, видях благодарност. Спираха се хора, питаха какво продаваме... Ние "продаваме" надежда и доброта... На един народ, на майки с деца, изпаднали в безизходица и отчаяние“, сподели младата жена.

Само за няколко часа беше събрано голямо количество  дрехи – мъжки, дамски и детски, храна от всякакъв тип, домашно приготвена зимнина, консерви, както и козметика.

Димитрина благодари на всички, които са се отзовали и са я подкрепили – на сестра си и родителите, на доброволците от Генерал Тошево, които също проведоха кампания и събраха дарения, на всички дарители и помощници – малки и големи.

„Минаваха хора и питаха за какво сме се събрали. Когато разбираха, отиваха, пазаруваха и даряваха“, разказва развълнуваната млада жена.

Даренията са откарани днес до Украинския културен център във Варна, отново благодарение на добри хора.
Засега Димитрина не предвижда кампанията да продължи, но, ако има необходимост се ангажира да обяви нови дати за събиране на дарения за бежанците от Украйна.

Кадър Николай Мирчев

c