Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Виден протестър от Добрич стъпка знамето на ЕС на Шипка и го замени с руско

Добричлията Деньо Павлов е един от участниците в конфликтните ситуации по време на честването на 3 март на Шипка.

От полицията в Стара Загора коментираха, че все още няма нито един задържан, но се водят проверки и са образувани преписки, по които върви оперативно изясняване за лицата, участвали в конфликтните ситуации. Преглеждат се в момента записите от камерите, с които полицаите са снимали всичко случило се навръх националния празник. 

Снимка: Ваньо Стоилов, 24 часа

Деньо Павлов обаче сам се е представил пред журналистите след като извадил знамето на Европейския съюз от стойката на трибуната и започнал да го тъпче, като вместо него поставил руския флаг. Мъжът се представил като координатор на Гражданска инициатива за суверенитет на България и на държавите по света. Павлов обяснил пред медиите, че е донесъл на върха две знамена - руско и българско, с размери 7 на 3 метра, както и 30 портрета на руски военноначалници и български опълченци и революционери.

Снимка: Ваньо Стоилов, 24 часа

На 3 март на Шипка на официалната трибуна официалните лица така и не се качиха. Председателят на парламента Никола Минчев прие строя на почетния караул и произнесе слово, застанал пред микрофон отстрани на трибуната, под бурните освирквания на присъстващите. Те не спряха и по време на приветствието на премиера Кирил Петков, който говори, обграден от гардове на НСО.

Снимка: Стандарт

72-годишният Деньо Павлов е познат като участник във всевъзможни протестни акции през последното десетилетие. Той и Пепа Рашева бяха сред най-активните участници в протестите през зимата 2012 година – срещу високите сметки, срещу продажбата на българска земя на чужденци, срещу шистовия газ и много други.

Снимка: Добрич утре

През пролетта на 2013 година двамата пътуваха до Сирия, за да изразят подкрепата си за Башар Асад. Посещението им в Сирия отприщи недоволни коментари в различните групи във "Фейсбук".  

След това Рашева разказва пред медии, че посещението е било напълно частно и си го финансирали сами. Платила лично 400 евро за билети в двете посоки, а там настаняването и храната били осигурени от Асоциацията на сирийците. Провели срещи с министъра на труда и социалната политика на Сирия, зам.-министъра на външните работи на Сирия, срещнали се с ръководството на университета в Дамаск.

Снимка: Добрич утре

През 2014 година Деньо Павлов се появява в на митинг «От референдум в Крим — към референдум в Русия». Участвал като представител на Гражданска инициатива "България подкрепя политиката на Русия".

Деньо Павлов е заслужил треньор по борба. Гордее се, че е единственият наставник, който от подготвителни неспортни училища сам е извел шампиони до мъжете. В националния отбор възпитаниците на помощник треньора Павлов печелят две европейски и една световна титла.  Деньо обаче е склонен да отдава успехите си на своите паранормални способности. А именно, дарбата му да улавя информация от фините слоеве на нашата реалност.  По думите му получавал напътствия свише и за всяка тренировка после как да бъде проведена.

Снимка: Стандарт

Един ден по същите тези духовни канали Деньо  разбрал, че Съветският съюз ще се разпадне. Спомня си, че когато получил прозрението бил на тренировките на националния отбор в София. Отгоре обаче имало и заръка да предаде тази духовна информация в Руското посолство. „Отидох и веднага ме приеха. Предупредих човека, с който разговарях, че ще чуе някои неща, които може да му се сторят странни, но да ги предаде където трябва. Първото, което се даде и им го препредадох буквално, че България ще се отдели от СССР. Второто съобщение бе, че СССР се разпадне по две причини -свръхнекомпетентност и корупция. Третото бе, че изходът е в регулиране на тези явления. "Тогава ви се отваря друг път за развитие”, разказва преди години пред „Стандарт“ добричлията.         

На  името на протестъра в Търговския регистър се води „Столетник- Деньо Павлов“ ЕООД,  регистрирано през 2020 г. като в предмета на дейност е включено „Рехабилитационни услуги; изготвяне на индивидуални програми с цел: дълголетие, здраве сила и живот и т.н.“ Дружеството е регистрирано с уставен капитал от 10 лева.

Снимка: Христо Христов, Монитор

c