Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Велосипед и арт таблети връчиха за най-красивите мартеници на деца в Добрич

Днес, 4 март, кметът на Добрич Йордан Йорданов връчи велосипед и таблети на децата - победители в традиционния конкурс „Мартеница ти дарявам“.

Общо 198 бяха участниците в тазгодишната конкурсна надпревара. - ученици от 12 добрички училища, включително и от Дневен център за деца с увреждания и ЦСОП „Петър Берон“. Тази година най-малките ученици в Добрич имаха задачата да  изработят оригинална мартеница с размер от 15 до 30 см. или пано, приспособено за окачване на стена с размер А4, освен от традиционните бели и червени конци и от рециклируеми материали (хартия, пластмаса, метал, стъкло).

Наградите за победителите в двете категории - за оригинална мартеница и пано, осигурени от организаторите, бяха велосипед, таблет и таблет за рисуване. От „Екопак България“ са осигурени и 30 поощрителни награди.     

Обявиха победителите в детския конкурс за най-красиви пано и мартеница в Добрич за 2022 г.  

От Общинска администрация информират, че поощрителните награди ще могат да бъдат получени от родителите срещу подпис в Центъра за услуги и информация на улица „България“ 12 от 4 до 11 февруари в часовете от 8.00 до 17.00 часа. 

До 4 март (днес) е крайният срок, в който мартениците, участвали в конкурса, могат да бъдат получени от представител на училището - на адрес:  ул. „Независимост“ № 7, ет.8, стая 812, Дирекция „Хуманитарни дейности“, функция „Образование“.

c