Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Паякът в Добрич остава на паркинг, отново няма желаещи да го управляват

Нито един кандидат не е подал заявление за работа като „Шофьор, кранист” в Звено „Контрол Синя зона“ при ОП „Паркинги и пазари” град Добрич. Това става ясно от публикувания на страницата на Общината Протокол от заседанието на комисията за първи етап - подбор на документи. Крайният срок изтече на 24 февруари. В протокола на комисията се посочва, че документи за участие не са подадени.
Както Про Нюз Добрич вече съобщи, репатраторът в Добрич не функционира от месец декември миналата година поради незаета длъжност „Кранист“.  От там обясниха, че за трети път се обявява свободно работно място за „Кранист“, но кандидати няма.

Посочените в обявата изисквания са кандидатът да притежава Свидетелство за правоуправление на МПС, категория“С“,1 да има свидетелство за завършен курс за управление на автокран и една година професионален опит. Възнаграждение не е посочено.

Припомняме, че репатраторът в Добрич работи от началото на 2019 година, съвместно с Общинска полиция.  Самото репатриране на неправилно паркираните автомобили се извършваше от екип от трима служители. Автомобилите, които нарушават правилата за движение трябва да се репатрират на наказателен паркинг, който се намира на улица „Простор“12.

Справката, която Про Нюз Добрич получи от Общината след наше запитване, сочи, че приходите от дейността  на репатратора от въвеждането му в действие на 21.01.2019 г. са общо 97 332 лева, а направените за него разходи – закупуване и ремонти, възлизат на 97 469,63 лева.

c