Четвъртък, 02 май 2024

02.05.2024

Последвайте ни

Украински кризисен център бе открит в читалище „Йордан Йовков“ в Добрич

Украински кризисен център бе разкрит днес в читалище „Йордан Йовков“ в Добрич, съобщи Олена Димитрова от Българо-украинското дружество „Добруджа – Украйна“, регионално звена на Сдружението на украинските организации в България „Майка Украйна“. Центърът ще координира усилията да се помогне на украинските бежанци.

Помещението се намира на първия етаж в читалището и е предоставено от Общината, за да бъде използвано за времето на кризата в Украйна. В центъра ще има дежурен от 9.00 до 17.00 часа през деня.

„При нас в кризисния център може да дойде всеки, който иска да помогне с дарение или по друг начин. Ще се стараем да се обръщаме чрез медиите към гражданите на Добрич, за да кажем от какво се нуждаем. Очакваме да дойдат много хора от Украйна, защото ситуацията става все по-тежка. Хората предоставят жилища за украинци. В момента например има един апартамент, в който чакаме да настаним хора – 5 души. Ще ни трябва пералня, хладилник. Ако хората имат ел. уреди - печки за отопление и други, които не ползват и могат да ни предоставят, нека да ни потърсят в Центъра. Надяваме се кой с каквото може да помогне“, каза за Про Нюз Добрич Олена Димитрова.

Телефонът за връзка с нея е 0886 361 688.

c