Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Над 80 бежанци от Украйна, сред които 22 деца, са настанени в хотел в Балчик

Вижте разкритата банкова сметка на БЧК за дарения

Над 80 души бежанци от Украйна, пристигнали през последните 2-3 дни, са настанени в хотел „Хелиос“ в Балчик. Сред тях има 22 деца, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областния съвет на БЧК д-р Артюн Еринозов. От червенокръстката организация са се свързали с тях и днес ще им доставят одеяла и материали, които има в наличност в БЧК Добрич.

15 украински граждани се очаква да пристигнат днес в Добрич. Те са бивши студенти  и преподаватели  от Висшето училище по мениджмънт във Варна. То има своя учебна база и общежитие в Добрич, където ще им бъде осигурен подслон. БЧК Добрич ще им осигурява хранителни продукти.

Над 10 души вече са направили дарения от вчера насам в сградата на БЧК. Събират се нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);  спално бельо; топли завивки; хигиенни материали. От БЧК апелират фирми и граждани, които биха могли да помогнат с пакетирани храни, вода, варива, олио, ориз консервирани месни и зеленчукови консерви и др.

Хотели и станции в Каварна и Кранево имат също имат готовност да посрещнат бежанци.

Българският Червен кръст откри специална банкова сметка в лева:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от кризата в Украйна)

По-късно ще бъде активирана и допълнителна опция за онлайн дарения през сайта на организацията. Продължава и кампанията за набиране на материални дарения в цялата страна.

БЧК поддържа непрекъсната връзка с Украинския Червен кръст, Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, както и с Международния комитет на Червения кръст, за да се информира за обстановката в засегнатите райони, както и за постоянно увеличаващите се нужди от хуманитарна помощ.

c