Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Майки от Добрич с акция в помощ на избягалите у нас от войната в Украйна

Даренията ще се събират в неделя – 6 март, от 10:00 -13:00 ч., в комплекс „Виста М“

Димитрина Станчева от Добрич и сестра й Йови Чернева инициират кампания за събиране на вещи от първа необходимост за хората, потърсили у нас спасение от военния конфликт в родината си Украйна.

Идната неделя – 6 март, те ще организират приемането на даренията. Те ще бъдат предоставени на нуждаещите се чрез Украинския културен център във Варна.

„Освен жена, аз съм майка. Със сестра ми Йови Чернева не можехме да останем безучастни в създалата се ситуация. В други градове набират средства, предлагат настаняване, превоз... Не видяхме да има такава кампания в Добрич и реших да се заема с набирането на средства от първа необходимост“, сподели пред Про Нюз Добрич младата жена.

„Майчината сила е огромна. И съм убедена, че ще можем да съберем достатъчно и да зарадваме едни детски очи. Никое живо същество не заслужава да изпада в такава ситуация“, категорична е тя.

Предварително се свързала с Украинския културен център, за да разбера с какво Добрич може да е полезен.

Ето апела на младата майка към добруджанци:

Моля за съдействие от всички които искат и могат да помогнат със следното:

  • Тоалетни консумативи (шампоани, сапуни, паста и четки за зъби за деца и възрастни, дамски санитарни продукти, бръснарски принадлежности, клечки за уши)
  • За деца (Мокри кърпи, сухи кърпи, памперси всякакви размери и марки, шампоанчета, кремчета, сапунчета за бебета, пудра за бебета)
  • Бутилирана вода 500мл или 1.5л
  • Сухи пакетирани храни (консерви, паста, леща, боб, брашно, сол, захар)
  • Храна за кучета и котки

Засега не са им нужни дрехи, одеала, спални комплекти, хавлии, посуда. Това разбира се може да се промени, и ако можете да приготвите торбички може да се наложи да събираме и това.

Как да опаковаме нещата:

Искам да Ви помоля, гореизброените неща да са сложени в отделни торби (както са изброени по-горе по групи) за по-лесно разпределение и по-бързо действие. Моля, затворете торбите и ги залепете по някакъв начин за да не се пръскат неща по време на превоза, както и сложете малка бележка със съдържанието на торбичката.

Какво още можем да направим: (малко повече от най-нужното)

-Малки сладки, бонбонки за децата (купени пакетирани сухи неща)

- Блокчета и моливчета за рисуване (за играчки може да няма място за складиране и пренос в момента)

- Рисунки от Вашите деца с пожелания

- Листчета с Вашите имена, телефон, имейл или ако искате по някакъв начин да споделите данните си с хората, които ще получат нещата от Вас.

Даренията ще се събират в неделя – 6 март, от 10:00 -13:00 ч., в комплекс „Виста М“, ет.2, Масажно студио „Ангелина Чернева Масажист- Рехабилитатор“. Тъй като в неделя главният вход е затворен, ще се влиза през страничен такъв (вляво) който е отворен.

Димитрина Станчева ще е благодарна, ако доброволци се включат в приемането, сортирането и транспортирането на даренията до Варна.

Можете да се свържете с нея чрез лично съобщение на профила й във фейсбук или на телефон 0899455123.

Снимката е илюстративна

c