Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

На митинг в Каварна поискаха оставките на кмет и общински съветници

На митинг няколко десетки жители на Каварна и съседни села изразиха недоволството си от управлението на Общината. Някои от тях носеха плакати „Оставка!“ Такива бяха и възгласите на митинга.

Сред събралите се бяха двама бивши кметове - Нина Ставрева и Цонко Цонев, бившият председател на Общинския съвет Красимир Кръстев, бившият заместник-кмет Тодор Ахпазов.

Между изказванията прозвучаха патриотични и революционни песни.

Митингът беше открит от Деан Дуков, който е и негов организатор.

„Много от нас гласуваха за г-жа Балтаджиева, но останахме излъгани. Нормално е, ние, хората, които даваме власт, и качваме тук горе /бел.ред. в сградата на Общината/ да определят нашия  и на децата ни живот, да им търсим някаква отговорност. Считам, че две години, след като минаха тези изборни процеси, е време за равносметка“, заяви той. Обяви, че иска оставката на кмета Елена Балтаджиева. Като добави, че не се интересува от политика и няма да се кандидатира за кмет.

Деан Дуков

„Респект пред всички вас за това, че сте тук. Вашето присъствие днес пред сградата на Общината с повода, който ни събира да сме заедно, се случва за първи път в историята на община Каварна. Днешното събитие е прецедент – за пръв път граждани на община Каварна са събрани на едно място, за да поискат оставката на законно избрания кмет“, заяви бившият кмет и настоящ общински съветник Нина Ставрева.

Нина Ставрева

„На площада стоят немалко работодатели в нашия град. Те осигуряват прехраната на стотици семейства. Да пренебрегнеш тях и да отидеш да презентираш  София потенциала на община Каварна в сектор Туризъм е цинизъм“, каза Ставрева.

Тук човек от протеста извика „Ставрева, вън“. Не стана ясно дали е объркал името на кметицата, но предизвика смях сред другите.

Бившият председател на Общинския съвет и настоящ общински съветник Красимир Кръстев заяви „Г-жа Елена Балтаджиева успя да събере хора с различни партийни идеи“. Той коментира нарушената комуникация между кмета и Общинския съвет през последните две години. По думите му протестът трябва да излезе с декларация, с която да иска от Асоциацията на председателите на Общински съвети и Народното събрание да започнат спешна промяна в ЗМСМА в Изборния кодекс, която да позволи с определен брой избиратели да започне процедура за отстраняване на неработещи кметове.

Красимир Кръстев

Кръстев призова участниците в протеста да не допуснат в понеделник, когато ще се проведе сесия на местния парламент, кмета Елена Балтаджиева и подкрепящите я общински съветници да влязат в сградата на Общината.

Деян Дуков също заяви, че трябва да се иска оставката и на група общински съветници, които по думите му са неработещи и "единственото, което правят, е в подходящия момент да си вдигнат ръката“.

Граждани на Каварна, на село Било, жител на Могилище, спортен деятел от Каварна споделиха проблемите си, сред които лоши пътища, липса на транспорт, премахването на временни постройки, обезлюдяването, липсата на работа.

c