Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Дарение от топли одеялца получи Отделението по неонатология в Добрич

Дарение от топли одеялца получи за бебетата Отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. То е от фирма „Ние с Ния”-София и е в рамките на каузата й „Топла прегръдка”. Такова дарение получиха и болниците във Враца, Ямбол, Бургас и „Света София” в столицата. Предстои да бъдат зарадвани и отделения в други две болници в София и във Велико Търново.

Отделението по неонатология в Добрич получи 20 одеялца. 10 от тях са по-дебели, а останалите – по-тънки. Те са от памучни материи, които са сертифицирани, подходящи за ползване за бебета.

За Про Нюз Добрич Ния Тинчева от „Ния с Ния” разказа, че основната дейност на фирмата е рекламна, но като странична се занимава и с шиене на бебешки артикули – одеялца, шапчици, възглавнички, лигавничета и други. Повечето от нещата са със собствен дизайн, фирмата има собствена печатна база. Тъй като от доста години се занимава с изработването на бебешки артикули собствениците й решават, че вече имат възможност да дарят и да направят нещо добро. Болниците са избрани след допитване сред клиентите и последователите в страницата на „Ние с Ния” в социалната мрежа, така е избрана и тази в Добрич.

„Ние не сме фабрика, не сме цех, буквално сме две дами, които създават всичко с няколко професионални машини. Надяваме се да можем да запазим тази добра практика и да се превърне в нещо, което да се случва периодично. Защото се оказва, че всички болници имат нужда”, сподели Тинчева. По думите й бебетата не виждат красивите одеялца, но пък те носят приятни емоции за майките и за персонала на отделенията.

c