Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Метъл бандата „Concrete” се включва в рок феста „September Sun” в Добрич

„Concrete” е поредната група, която ще се включи в петото издание на рок фестивала „September Sun”. Тя ще зарадва почитателите си на 2 септември.

„Concrete” е дет метъл банда, основана през август 2011 г. в Шумен от вокалиста и китарист Калин Колев. Oт самото начало е силно повлияна и насочена към щатската сцена и твори в това направление. Едва няколко месеца след като Калин привлича Живко Стоянов /бас/ и Иван Иванов /китара/, тримата издават демо ЕР,  озаглавено “Annihilation Of Humans”, което е записано с програмирани барабани.Последват отлични отзиви, а междувременно бандата вече е в пълен състав след присъединяването на Иво Иванов на барабани през 2012 г. Всичко това мотивира момчетата още повече и дебютният им албум – “Dawn Of Revival”, не се бави и излиза през 2013 г. Песни от него се оказват знакови за бандата. Следва поредица от концерти в страната и трескава работа по втори албум – “Chambers Of Afterlife”. Немският лейбъл RTM Productions забелязва музиката на „Concrete” и им предлага сделка за разпространение на материала от втория албум.  С издаването му и постоянните концерти из страната бандата показва, че е едно от най-продуктивните имена в българската екстремна сцена.

След бързи промени в състава през 2015 г. групата отваря за култовите Grave и Malevolent Creation във Варна. Междувремено тече и работа по трети албум: “Domain Of Untold Horrors”, който излиза през 2017 г., като специалното този път е заснемането на първи видеоклип, към пилотното парче “Sixth Sense Catatonia”. От 2018 г. Павлин Николов стои зад барабаните в „Concrete” като постоянен член. През 2021 г. четиримата полагат четвъртото парче в пъзела на музикалната си кариера с издаването на aлбума “Ethereal Atrocities”, към който заснемат и видеоклип – за песента “Thinning the Veil”. Лирическото направление на бандата често засяга теми от ужаса и отвъдното. Известни с енергичното си поведение на сцена и отдаденост на стила.

Състав: Калин Колев – вокал, китара, Петър Димитров – китара, Живко Стоянов – бас, Павлин Николов – ударни.

c