Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

ФК „Добруджа 1919“ ще ползва 150 електрически стълба в Добрич за реклама

Общинският съвет на Добрич предостави на ФК „Добруджа 1919“ безвъзмездно право на ползване върху 150 броя стълбове от уличната електропреносна инфраструктура. Целта е клубът да може да постави на тях рекламни знамена тип “хоругви” с площ до 1.5 кв. м., съгласно схема утвърдена от главния архитект на Община град Добрич.

Срокът за безвъзмездно ползване на стълбовете е 5 години.

Идеята е ФК „Добруджа 1919“ да подпомогне дейността си с приходи от рекламните пана. Тези приходи годишно са около 5 хиляди лева, каза по време на сесията днес членът на УС на футболния клуб Йордан Йорданов. Целта е сумата да се увеличи чрез подписване на договор с рекламна агенция.

Председателят на бюджетната комисия Гинка Василева попита дали ако приходите се увеличат, част от тях могат да отидат за погасяване на заем, получен от „Жилфонд инвест“ преди няколко години. Йорданов отговори, че клубът може да направи това.

Той заяви, че е съгласен в края на 2022 година да се предостави справка и ако има останали незаети с реклама стълбове, те са се дадат на други клубове в Добрич.

c