Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Няма да се увеличава наемната цена на общинските жилища в Тервел

Не се предвижда увеличение на наемната цена на общинските жилища в община Тервел. Това става ясно от Наредба за реда и условията за установяване на жилищни нужди за настаняване под наем, управление и разпореждане с жилища от общинския жилищен фонд на Община Тервел. Тя предстои да бъде приета на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/ по предложение на председателя му Мария Гочева.

В Наредбата се посочва, че наемната цена на общинските жилища за един квадратен метър полезна жилищна площ е в размер на 0.56 лева. Тя се изменя с решение на ОбС.

Наредбата има за цел уреждане на обществени отношения, свързани с условията и реда за установяване на жилищни нужди. Чрез нея ще се постигне управление на общинския жилищен фонд в полза на местната общност и ще се осигурят нормални условия за живот на жители на община Тервел, които временно или трайно са изпаднали в затруднено положение и не могат да си позволят жилище при условията на свободно договаряне. С прилагането на Наредбата се очаква създаване на ясни правила и достъпна информация за реда и условията за установяване на жилищни нужди на гражданите за настаняване под наем в общинския жилищен фонд, както и целесъобразно и  целесъобразно разпореждане с него.

c