Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират покрива на ДГ „Първи юни” в Тервел

Обществена поръчка, която предвижда текущ ремонт на ниската част на покрива на Детска градина „Първи юни” в Тервел, обяви Общината. Тя е на прогнозна стойност 67 200 лева с ДДС. Начинът на възлагане е публично състезание.

Предметът на поръчката включва изпълнение на строителни работи, чрез които ще се извърши текущ ремонт на покрива над едноетажната част от сградата на ДГ “Първи юни“. Едноетажната част включва кухненски блок и административен сектор. Площта на покрива, включително стрехите на кухненския блок, е 322 кв. м, а на административния сектор – 302 кв. м. Двата сектора са свързани с топла връзка. Сградата е с плосък покрив, над който през 2008 г. е поставена топлоизолация и лека дървена конструкция с дъсчена обшивка, покрита с битумни керемиди. Установено е компрометиране на дъсчената обшивка по периферията на сградата, към улуците. Последните са  се препълвали с листна маса от околните дървета и влагата е прониквала във вътрешността на покрива.

Ремонтът предвижда да се премахне покривното покритие от битумни керемиди и дъсчената ламперия под него, да се подменят частично (само прогнилите) греди, столици и попове, да се укрепят с допълнителни гредички някои от съществуващите елементи, след ремонта на конструкцията върху нея да се постави нова дъсчена обшивка и покритие от LT ламарина.

Крайният срок за подаване на офертите е 9 март, те ще бъдат отворени на следващия ден.

c