Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Чуждестранни партньори на ФСГ „В. Левски” в Добрич ще учат български народни танци

Домакин на среща по проект „Заедно срещу дискриминацията” по програма „Еразъм +” е от 13 до 19 февруари Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” в Добрич, съобщават от учебното заведение. В нея участват присъствено 14 ученици и учители от училищата от Румъния и Турция, а партньорите от Испания и Италия се включват виртуално.

Вчера участниците бяха радушно посрещнати в гимназията с традиционната питка. Те бяха приветствани от директора на ФСГ „Васил Левски” Минка Господинова и бяха представени всички училища, включени в проекта. В следобедните часове се проведе обиколка из забележителностите на Добрич.

През цялата седмица програмата ще бъде много натоварена и включва: обучение по народни танци, участие в дискусии, провеждане на анкети, благотворителна акция в църквата „Света Троица“, работилница и лекция със съдействието на Младежки център. В края на седмицата гостите ще посетят Балчик и Варна. Голямата част от активностите са свързани с темата на проекта „Заедно срещу дискриминацията“ и различни стратегии за превенция на насилието. Предвидени са и дейности, които целят да запознаят гостите отблизо с българската история, изкуство и  традиции.

Поради наложените ограничителни мерки за пътуване по време на Covid кризата графикът на посещенията беше променян многократно, а срокът за изпълнение на дейностите по проекта се удължи с една година. До момента са реализирани мобилностите в Турция и Испания, а последните две са в Румъния и Италия, които трябва да приключат до 31 август 2022 г.

c